Отже, беремо: 150гр м'якого масла (або маргарин); 1,5 стак.цукру; 4 яйця; 0,5 стак. сметани; пакетик розупушувача до печива; 2 пакетики ванільного цукру; 3 банани; 2,5 стак. муки.
Масло розтопити і збивати міксером із цукром, поступово додаючи по-одному яйця. Добре збивати. Потім добавити сметану і збивати масляно-яєчну суміш приблизно 5 Хв. Всипати муку(просіяти разом із розпушувачем), додати ваніль. Убленедері окремо змішати банани до п'юре і додати їх до маси. Збивати все це разом ще 2хв. Розділити тісто на 2 рівні частини. Форму змазати маслом і посипати сухарями. Найкраще підійде форма із отвором посередині, так кекс пропечеться.Форму заповнити наполовину. Духовку розігріти до 200гр. Випікати 1 год. Із даного тіста вийде 2 кекса. Коли охолоне кекс - посипати пудрою. Смачного вам! Цей банановий кекс дуже простий у випіканні, але дуже ароматний на смак.
|